UCRAINA: AVION MILITAR DOBORAT in est

UN AVION MILITAR de transport a fost doborat in estul Ucrainei, Kievul acuzand Rusia, in conditiile in care avionul zbura la 6.500 metri si nu putea fi atins de tiruri de rachete sol-aer portabile.

Un AVION DE TRANSPORT MILITAR UCRAINEAN a fost doborat luni de rebelii pro-rusi in estul Ucrainei, a anuntat serviciul de presa al autoproclamatei “Republici populare Lugansk”. Tirurile care au doborat avionul au provenit “probabil” din Rusia, afirma presedintia ucraineana, conform hotnews.ro.Echipajul aparatului a stabilit un contact cu statul major ucrainean, a precizat presedintia ucraineana.

Citeste si: UCRAINA: Rusia a masat din nou TRUPE la GRANITA cu statul vecin 

“Tinand cont ca avionul zbura la o altitudine de 6.500 de metri, este imposibil sa fi fost atins de tiruri de rachete sol-aer portabile ceea ce semnifica faptul ca a fost doborat de o racheta de alt tip, mai puternica, ce a fost utilizata, foarte probabil, de pe teritoriul Federatiei Ruse”, adauga presedintia, intr-un comunicat.

Citeste si: UCRAINA: Kievul indeamna CE sa condamne comportamentul Rusiei

Aceste informatii i-au fost comunicat presedintelui Petro Poroshenko de ministrul ucrainean al Apararii. Dupa ce avionul a fost lovit, trei parasute au fost vazute pe cer si o actiune de cautare a fost declansata pentru a gasi echipajul, potrivit sursei citate. Un purtator de cuvant al ministerului ucrainean al Apararii a precizat ca a fost pierdut contactul cu un aparat AN-26 care survola regiunea Lugansk.