UCRAINA: Cel putin cinci MORTI in violentele din apropiere de Donetk

Cel putin cinci persoane au MURIT, vineri, in luptele dintre militarii ucraineni si insurgentii prorusi in apropiere de Donetk, un bastion al separatistilor din estul Ucrainei, potrivit realitatea.net, care citeaza AFP.

Luptele au avut loc in apropiere de satul Karlivka, la nord-vest de Donetk. Patru persoane UCISE par a fi separatisti, iar a cincea, unul dintre voluntarii care lupta alaturi de armata ucraineana in est, potrivit unui fotograf al AFP.

Citeste si: UCRAINA: 9 militari proeuropeni ucisi de separatisti

Un numar de 16 militari ucraineni au MURIT joi intr-un atac cu grenada si cu mortier in apropiere de Volnovaha, in regiunea Donetk, iar altul a fost UCIS in regiunea Lugansk. Armata ucraineana a lansat pe 13 aprilie o operatiune militara cu scopul de a prelua controlul asupra regiunilor Donetk si Lugansk, aflate in mare parte sub controlul separatistilor, care si-au proclamat suveranitatea in urma unor referendumuri privind independenta.

Citeste si: NATO a observat miscari ale TRUPELOR RUSE la granita cu UCRAINA care pot indica inceputul retragerii

Insurgentii, la randul lor, au lansat atacuri impotriva militarilor ucraineni. Incidentele au avut loc cu doar cateva zile inaintea unui scrutin prezidential considerat crucial pentru viitorul tarii, dupa sase luni de criza politica ce au condus tara in pragul unui razboi civil si unei sciziuni.

Potrivit ONU, cel putin 127 de persoane – militari ucraineni, separatisti prorusi si civili – au fost UCISE in “confruntari violente” in perioada 13 aprilie – 16 mai.

Sursa foto: georgevalah.wordpress.com