Ucraina cere ca FIFA si UEFA sa impuna SANCTIUNI DURE Rusiei

Federatia de fotbal din Ucraina (FFU) a lansat un apel catre FIFA si UEFA pentru ca cele doua organizatii sa impuna cele mai DURE SANCTIUNI posibile Federatiei ruse de fotbal (RFU), pe care o considera vinovata de incalcarea flagranta a regulamentelor fotbalistice.

Controversa a fost provocata de decizia RFU de a permite cluburilor din Crimeea sa evolueze in campionatul rus, dupa anexarea acestei peninsule la Rusia. Ucraina si-a exprimat pozitia intr-o scrisoare descrisa postata joi pe site-ul sau oficial, la scurt timp dupa ce reprezentantii FIFA, UEFA si ai federatiilor ruse si ucrainene s-au intalnit la Nyon (Elvetia).

Citeste si: Campionatul mondial de fotbal 2014: RUSIA EXCLUSA? FIFA va lua in calcul aceasta varianta

“Federatia ucraineana de fotbal cere FIFA si UEFA, ca cele mai inalte autoritati fotbalistice, sa aplice SANCTIUNILE adecvate pentru incalcarea grava a regulamentelor FIFA de catre Federatia rusa de fotbal”, se arata in comunicat, potrivit Agerpres.

Partea ucraineana cere SANCTIONAREA federatiei ruse pentru “afilierea ilegala a unor cluburi ucrainene si a federatiei de fotbal din peninsula”, precum si pentru “organizarea unor meciul pe teritoriul Ucrainei, fara permisiunea Federatiei ucrainene de fotbal”.

Comitetul Executiv al Federatiei de fotbal din Rusia a decis sa includa trei cluburi din Crimeea in zona sud a Ligii secunde ruse, dupa schimbarea numelor acestora in TSK Simferopol, SKChF Sevastopol si Jemciujina Ialta.

Citeste si: UNIUNEA EUROPEANA vrea sa propuna BOICOTAREA Campionatului Mondial din RUSIA 2018

Ucraina insista ca Rusia nu are niciun drept sa includa cluburile din Crimeea in campionatul sau, in conditiile in care peninsula respectiva este considerata un teritoriul ocupat, iar separarea acesteia de Ucraina nu a fost recunoscuta pe plan international.

Rusia a anexat peninsula Crimeea in luna martie, la scurt timp dupa protestele de la Kiev, in urma carora presedintele pro-moscovit Viktor Ianukovici a fost inlaturat de la putere.

Sursa foto: uefa.org