UCRAINA: Consiliul Federatiei aproba in UNANIMITATE revocarea deciziei privind trimiterea de trupe ruse

Consiliul Federatiei, camera superioara a parlamentului rus, a votat miercuri in UNANIMITATE revocarea deciziei privind trimiterea de trupe in UCRAINA, dupa ce in luna martie acordase o autorizatie in acest sens presedintelui VLADIMIR PUTIN, scrie Agerpres, care citeaza agentiile de stiri.

Decizia vine la cateva ore dupa ce comisiile de specialitate ale Consiliului Federatiei au recomandat, in UNANIMITATE, acest lucru.

Un singur senator a votat impotriva, in timp ce o majoritate de 153 au aprobat decizia presedintelui, destinata, conform Kremlinului, sa contribuie la “normalizarea” situatiei in UCRAINA, unde noile autoritati prooccidentale incearca sa puna capat unei insurectii proruse in Est, care ameninta unitatea statului ucrainean.

Citeste si: UCRAINA: Republicile populare din Est au format o UNIUNE

Presedintele rus VLADIMIR PUTIN a cerut marti Consiliului Federatiei revocarea autorizatiei cu privire la “utilizarea fortelor armatei ruse pe teritoriul Ucrainei” in scopul normalizarii si reglementarii situatiei in regiunile din Est.

Inaintea plecarii sale intr-o vizita la Viena, el a trimis o scrisoare pe numele presedintei Consiliului Federatiei, Valentina Matvienko, in care exprima o astfel de “propunere”.

Citeste si: UCRAINA: VLADIMIR PUTIN a cerut Parlamentului sa ANULEZE autorizarea unei INTERVENTII MILITARE

Justificand decizia, un senator rus a afirmat ca demersul ar trebui vazut ca un act de bunavointa la facilitarea eforturilor de pace in UCRAINA, dar ca Senatul rus este dispus sa voteze o noua autorizatie de interventie militara daca va fi necesar.

Folosirea fortelor armatei ruse in afara teritoriului Federatiei Ruse este aprobata de Consiliul Federatiei, la solicitarea presedintelui, in conformitate cu articolul 102 din Constitutie.

Sursa foto: abcnews.md