Ucraina: Delegatii oficiale se vor afla miercuri la Bruxelles si la Moscova

Premierul ucrainean Mikola Azarov a anuntat marti ca o delegatie oficiala se va deplasa miercuri la Bruxelles, iar alta la Moscova, dupa refuzul Ucrainei de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, sub presiunea Rusiei, relateaza AFP.

“Mâine (miercuri), o delegatie va merge la Bruxelles, unde vom continua negocierile, care ne vor permite sa semnam un acord de integrare europeana in conditii avantajoase pentru Ucraina”, a declarat Azarov. “Aceasta delegatie este in curs de formare”, a adaugat el.

Vizita delegatiei ucrainene nu a fost confirmata la Bruxelles. “Nu putem sa confirmam vizita delegatiei ucrainene miercuri, la Bruxelles. Data si locul vor fi stabilite prin mijloace diplomatice si, de indata ce va fi gasit un acord, ele vor fi anuntate”, a declarat Peter Stano, purtatorul de cuvânt al comisarului european pentru Extindere si Politica de Vecinatate, Stefan Füle.

“Tot mâine (miercuri), o alta delegatie se va deplasa la Moscova, deoarece incercam sa consolidam parteneriatul nostru strategic si sa relansam relatiile noastre comerciale cu Rusia”, a afirmat premierul ucrainean.

Protestele de la Kiev continua. Manifestantii au blocat luni sediul Guvernului, pentru a-l obliga pe presedintele ucrainean Viktor Ianukovici sa plece de la putere, dupa ce a refuzat sa semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeana (UE).

Marti, Parlamentul ucrainean a respins motiunea de neincredere impotriva Guvernului lui Mikola Azarov, pe care opozitia il considera responsabil de esecul apropierii de UE si de reprimarea manifestantilor proeuropeni.