UCRAINA: Doi CIVILI au fost UCISI dupa intrarea in vigoare a ARMISTITIULUI

Doi CIVILI au fost UCISI dupa intrarea in vigoare a ARMISTITIULUI intre fortele de la Kiev si rebelii prorusi in estul UCRAINEI, dar luptele au incetat practic de atunci, au anuntat duminica autoritatile ucrainene, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

“La putin timp dupa miezul noptii (ora intrarii in vigoare a armistitiului), lansatoare de rachete multiple Grad au lovit centrul satului Popasna”, doi CIVILI fiind UCISI, a declarat Ghenadi Moskal guvernatorul regiunii Lugansk.

Citeste si: UCRAINA: Republicile separatiste Donetk si Lugansk au anuntat INCETAREA FOCULUI incepand de la miezul noptii

Autoritatile ucrainene au afirmat ca luptele au incetat pe aproape toata linia frontului dupa 03.00 (GMT 01.00), fiind semnalate doar confruntari izolate. Un acord de incetare a focului incheiat intre Kiev si rebelii prorusi a intrat in vigoare la miezul noptii de sambata spre duminica (sambata, 22.000 GMT), prima etapa a planului de pace destinat sa puna capat unui conflict soldat in zece luni cu peste 5.500 de morti in estul UCRAINEI.

Citeste si: SUA: Insurgentii prorusi au mai mult ARMAMENT decat unele state membre NATO

Sursa foto: evz.ro