UCRAINA este ACUZATA ca foloseste bombe INCENDIARE in conflictul din estul tarii

Un oficial de rang inalt de la Ministerul rus de Externe a ACUZAT, joi, fortele ucrainene ca recurg la armament “INTERZIS” in estul tarii, dupa ce presa de stat rusa a scris ca au fost folosite BOMBE INCENDIARE.

Garda Nationala ucraineana a dezmintit imediat aceste ACUZATII, pe care le-a catalogat “ABSURDE” intr-un comunicat.

“Fortele ucrainene si neonaziste utilizeaza arme INTERZISE impotriva locuitorilor de la Slaviansk, trag asupra civililor care se refugiaza, omoara copii”, a scris KONSTANTIN DOLGOV, delegatul pentru drepturile omului la Ministerul de Externe, intr-un mesaj postat pe Twitter.

Citeste si: UCRAINA: Oleksandr Turcinov cere sa se instituie legea martiala in Donetk si Lugansk 

“Kievul isi multiplica CRIMELE umanitare asupra populatiei civile din sud-estul tarii. Este necesar sa aiba loc anchete, iar vinovatii sa fie PEDEPSITI”, a adaugat el.

Agentia publica RIA Novosti a scris, citand INSURGENTI PRORUSI din estul Ucrainei, ca fortele ucrainene au utilizat BOMBE INCENDIARE in satul Semenovka, langa orasul Slaviansk, un bastion prorus.

Rusia a continuat, in ultimele saptamani, sa acuze fortele ucrainene ca recurg la mijloace disproportionate in operatiunea armata impotriva insurectiei, in estul tarii.

Citeste si: BOMBARDIERE STRATEGICE RUSESTI au fost DEPISTATE la 80 de kilometri de coastele Californiei 

Comitetul rus de ancheta a acuzat Ucraina pe 30 mai de incalcarea Conventiei de la Geneva din 1949 privind protectia civililor, anuntand ca aduna probe si deschide o ancheta cu privire la “recurgerea la MIJLOACE si METODE de razboi INTERZISE”.

UE a indemnat Kievul, pe de alta parte, la retinere in OPERATIUNILE ARMATE, subliniind totodata asupra legitimitatii, in opinia sa, a acestei operatiuni.

Sursa foto: bbc.co.uk