Ucraina este pregatita sa se aseze la masa negocierilor cu Federatia Rusa

Arseni Iateniuk, premierul ucrainean, a declarat, vineri seara, ca Ucraina este pregatita sa initieze negocieri cu Rusia, apreciind totusi ca, in opinia sa, Moscova este un agresor care s-a comportat ca un “bandit inarmat”, relateaza agentiile Itar-Tass si UNIAN.

“Suntem pregatiti pentru negocieri (cu Rusia), pregatiti sa intretinem in conditii egale relatii economice intre statele noastre”, a afirmat premierul ucrainean, intr-o emisiune televizata. Totodata, potrivit agentiei UNIAN, el a calificat actiunile Rusiei in Crimeea drept o “agresiune militara”.

“Rusia ne-a ocupat teritoriul si a incalcat toate acordurile internationale. Rusia s-a comportat ca un bandit inarmat care, scandand lozinci de prietenie si fraternitate, a venit si, pur si simplu, a furat o parte a Ucrainei”, a spus Iateniuk.

Citeste si: Viktor Ianukovici indeamna la destramarea Ucrainei

In opinia sa, “va veni timpul cand cei care au ocupat teritoriul ucrainean (…) isi vor cere scuze in fata Ucrainei, iar Crimeea va fi din nou a noastra”. De asemenea, Iateniuk a declarat ca partea ucraineana nu mai are intentia de a introduce regim de vize cu Rusia, desi o astfel de idee a fost propusa.

“Nu am anulat niciun acord bilateral cu Rusia. Poporul nostru are relatii foarte bune cu poporul rus”, a declarat premierul ucrainean, citat de Itar-Tass.

Sursa foto: newscom.ua