Ucraina: Exercitii cu participarea unor militari din SUA, Polonia, Romania si Republica Moldova

Ucraina vrea sa organizeze in 2014 o serie de exercitii cu participarea militarilor din SUA, Polonia, Romania si R. Moldova, potrivit unui proiect de lege depus miercuri in Parlament de presedintele interimar Oleksandr Turcinov (foto), informeaza Mediafax.

Proiectul de lege, publicat pe site-ul Parlamentului de la Kiev, solicita ca Legislativul ucrainean sa autorizeze accesul pe teritoriul national pentru trupe straine in vederea desfasurarii a sapte exercitii: “Public Order 2014”, cu participarea politiei militare poloneze, “Rapid Trident 2014”, cu participarea fortelor din SUA, “Safe Sky 2014”, cu aviatia poloneza, “Sea Breeze 2014”, cu fortele americane, doua exercitii multinationale – “Light Avalanche-2014” si “Carpates-2014” – si, in fine, “Sud-2014”, cu participarea unitatilor de infanterie si vanatori de munte din Romania si Republica Moldova.

Citeste si: BAZA MILITARA din Ucraina luata cu asalt de fortele ruse

Dupa anexarea peninsulei Crimeea de catre Rusia, Ucraina si-a exprimat in mai multe randuri ingrijorarea fata de prezenta fortelor ruse in apropierea granitelor estice, pe fondul tensiunilor separatiste proruse din estul tarii.

Sursa foto: newscom.ua