UCRAINA: Fortele armate au recastigat alte doua orase aflate la sud de SLAVIANSK

Fortele ARMATE ucrainene au continuat duminica sa ii urmareasca pe rebelii prorusi, RECASTIGAND doua orase aflate la sud de Slaviansk. Este vorba de orasele DRUZHKIVKA si KONSTIANTYNIVKA, anunta AFP, citand un comandant al batalionului Donbass.

“Am parasit orasele DRUZHKIVKA si KONSTIANTYNIVKA noaptea trecuta”, a conirmat pe Twitter liderul rebelilor Denis Pushilin, adaugand: “Intr-adevar, pierdem mult, insa sunt sigur ca apararea noastra din Donetk va rasturna aceasta situatie. Vom castiga”.

Fortele de securitate ucrainene au indepartat sambata SEPARATISTII PRORUSI din orasele Slavyansk si Kramatorsk, zone importante pentru grupurile care cer independenta fata de guvernul de la Kiev. Aceasta victorie a insemnat distrugerea unui bastion al separatistilor prorusi, ceea ce reprezinta si o victorie de ordin moral.

CITESTE SI: UCRAINA: Rebelii prorusi se repliaza la Donetk

Presedintele PETRO POROSENKO a declarat ca trupele “au eliberat SLAVIANSK de teroristi” si acesta a reprezentat “inceputul unui moment hotarator al luptei impotriva militantilor”, intr-o campanie in care au murit peste 500 de persoane si care a afectat relatiile dintre Vest si Est. Rebelii au recunoscut ca au suferit pierderi importante atunci cand au abandonat orasele strategice.

CITESTE SI: UCRAINA: Rebelii s-au RETRAS din Slaviansk. Porosenko a ordonat ARBORAREA drepelului in oras 

Majoritatea analistilor cred ca PETRO POROSENKO avea nevoie disperata de un astfel de succes, la o luna de la alegerea lui in functia de presedinte, pentru a le oferi ucrainenilor increderea de care aveau nevoie, in conditiile in care ARMATA UCRAINEI s-a confruntat cu o incapacitate de a face fata agresivitatii Rusiei. “Nu este o victorie totala si inca nu este timpul pentru artificii”, a declarat presedintele ucrainean la televiziunea nationala. El a precizat ca insurgentii s-au regrupat acum la Donetk. 

Sursa foto: newscom.ua