UCRAINA: Fortele guvernamentale au reluat OPERATIUNEA “ANTITERORISTA” din estul tarii

OPERATIUNEA “ANTITERORISTA” impotriva rebelilor prorusi din estul Ucrainei a fost reluata marti dimineata, a anuntat presedintele Parlamentului de la Kiev, Olexandr Turcinov, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

“Fortele armate efectueaza atacuri asupra bazelor si bastioanelor teroristilor”, a spus Turcinov, in deschiderea unei sedinte a Parlamentului.

Presedintele Petro Porosenko a anuntat in cursul noptii de luni spre marti ca armistitiul cu separatistii nu a fost reinnoit si ca fortele ucrainene vor trece “la atac”. Seful statului i-a acuzat pe separatisti ca nu au respectat armistitiul si ca nu au urmat planul de pace pe care el l-a propus.

Presedintele camerei inferioare a parlamentului rus, Serghei Nariskin, a facut marti apel la o noua incetare a focului in estul Ucrainei, relateaza Reuters.

Citeste si: UCRAINA: Petro Porosenko NU prelungeste armistitiul

Serghei Nariskin, presedintele camerei inferioare al Dumei de Stat si un aliat al presedintelui Vladimir Putin, a criticat decizia lui Porosenko, intr-o declaratie pentru jurnalistii rusi.

“Credem ca fara un armistitiu, fara inceperea dialogului, este pur si simplu imposibil sa fie restabilita pacea, justitia, legea si ordinea in Ucraina”, a spus Nariskin.

Moscova s-ar putea confrunta cu sanctiuni suplimentare din partea Uniunii Europene, daca rebelii nu vor actiona in directia detensionarii situatiei. Rusia respinge acuzatiile ca ar orchestra rebeliunea din estul Ucrainei.

Citeste si: UCRAINA: Armata ucraineana a reluat bombardamentul la SLAVIANSK

Un alt parlamentar rus de top, Serghei Mironov, a cerut Moscovei sa preia controlul asupra granitei dintre Rusia si cele doua regiuni rebele din estul Ucrainei — Lugansk si Donetk.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro