UCRAINA: Guvernul a reluat operatiunea ANTITERORISTA, bazandu-se pe SPRIJIN din partea SUA

UCRAINA a reluat faza activa a operatiunii antiteroriste in sud-estul tarii (in regiunile Donetk si Lugansk), punand capat astfel armistitiului ocazionat de SARBATORILE DE PASTI, pentru a elimina grupurile armate proruse, in conformitate cu un ordin al presedintelui interimar, Oleksandr Turcinov, relateaza miercuri Agerpres, care citeaza agentiile de presa EFE si Reuters.

“Faza activa (a operatiunii) a fost suspendata pe timpul SARBATORILOR DE PASTI, dar de astazi continua. Fortele de aplicare a legii actioneaza pentru lichidarea tuturor grupurilor (ilegale) care opereaza in Kramatorsk, Slaviansk si in alte orase din regiunile Donetk si Lugansk”, a anuntat vicepremierul ucrainean Vitali Iarema.

Citeste si: UCRAINA: Reincep OPERATIUNILE ANTITERORISTE in estul tarii

“In viitorul apropiat, masuri adecvate vor fi luate si veti vedea si rezultate”, a declarat presei Iarema, inainte de sedinta saptamanala de guvern.

Vorbind la o zi dupa vizita vicepresedintelui american Joe Biden la Kiev, vicepremierul ucrainean a afirmat:”Am obtinut SPRIJIN din partea SUA ca nu ne vor lasa singuri cu agresorul. Speram ca in cazul unei agresiuni ruse, acest ajutor sa fie mai substantial”.

Presedintele interimar ucrainean a ordonat inca de ieri reluarea operatiunii ANTITERORISTE la Slaviansk, dupa descoperirea cadavrelor a doi barbati, cu urme grave de tortura, dintre care unul a fost identificat de catre ministerul ucrainean de Interne ca fiind deputatul Vladimir Rybak, membru in Consiliul municipal Gorlovka, despre care se stia ca a fost rapit la 17 aprilie.

Citeste si: UCRAINA: Un DEPUTAT proeuropean a fost ASASINAT in estul tarii

Rybak provenea din partidul Batkivscina/Patria, din care face parte si presedintele interimar Oleksandr Turcinov, iar lider al formatiunii este fostul premier Iulia Timosenko, candidat la alegerile prezidentiale anticipate din 25 mai.

Sursa foto: moldova24.info