UCRAINA: In ciuda armistitiului, 12 persoane, intre care 9 soldati, au fost UCISE in confruntari

Cel putin 12 persoane, intre care noua soldati ucraineni, au fost ucise in confruntarile cu separatistii prorusi in ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai grav bilant din estul Ucrainei de la instaurarea unui armistitiu la inceputul lui septembrie, au anuntat luni autoritatile, citate de AFP.

“Noua soldati au fost ucisi si 27 raniti, in ultimele 24 de ore”, a declarat purtatorul de cuvant al armatei, Andrei Lisenko, intr-o conferinta de presa la Kiev, luni la pranz.

CITESTE SI: NEGOCIERI intre militari rusi si ucraineni pe linia de front 

“Ieri (duminica-n.r.), rebelii au incercat inca o data sa ia cu asalt aeroportul din Donetk”, a adaugat Lisenko. “Unul dintre vehiculele noastre blindate de transport a fost atins, parasutistii nostri au suferit pierderi”, a afirmat el, fara a preciza numarul militarilor ucisi in acest atac.

Anterior, Primaria din Donetk anuntase moartea a trei civili duminica, in acest fief al rebelilor prorusi, in pofida armistitiului decretat de militarii ucraineni si separatisti. Cinci civili au fost de asemenea raniti.

Luni dimineata, la ora 10.00 (10.00, ora Romaniei), “situatia era foarte tensionata in oras si tiruri cu armament greu si salve pot fi auzite in mai multe cartiere”, a adaugat Primaria din Donetk intr-un comunicat.

CITESTE SI: Moscova respinge acuzatiile NATO privind prezenta unor trupe ruse in Ucraina 

De la instaurarea unui armistitiu la 5 septembrie, violentele s-au diminuat in regiunile separatiste Donetk si Lugansk, desi incalcari regulate ale acordului au condus la moartea a cel putin 56 de militari si civili, potrivit unui bilant intocmit de AFP.

Intensificarea violentelor in weekend intervine in momentul in care militarii si rebelii incearca sa implementeze o zona demilitarizata cu latimea de 30 de kilometri, de-a lungul liniei de front. Peste 3.200 de persoane au murit in cinci luni de conflict in estul Ucrainei.

Sursa foto: newscom.ua