UCRAINA: Inca un comisariat ocupat de manifestanti prorusi

UCRAINA. MANIFESTANTI PRORUSI au preluat, luni, controlul asupra inca unui comisariat, in alt oras din estul rusofon al Ucrainei, Gorlivka, in provincia Donetk, a constatat un fotograf AFP la fata locului.

UCRAINA. Cateva sute de persoane au luat cu asalt sediul politiei, in aceasta localitate cu aproximativ 25.000 de locuitori, aruncand cu pietre si incendiind birouri, potrivit jurnalistului citat de Mediafax.

Politisti, unii purtand casti de protectie si scuturi, au incercat sa le opuna rezistenta, dar au cedat in fata hotararii MANIFESTANTILOR.

Citeste si: UCRAINA: MILITANTII PRORUSI AU OCUPAT PRIMARIA DIN HARKOV

Guvernul proeuropean de la Kiev a anuntat ca a lansat duminica o “operatiune antiterorista” vizandu-i pe insurgentii prorusi, unii inarmati, care au preluat, in ultimele trei zile, controlul asupra unor cladiri publice in mai multe orase din estul rusofon al tarii.

Insa luni nu exista vreun semn ca are loc vreo operatiune de recucerire in zona, au constatat jurnalisti AFP.

Totodata, potrivit unei surse judiciare citata de EFE, autoritatile ucrainene au deschis 183 de cauze penale in legatura cu ocuparea sediilor unor organisme guvernamentale de catre activisti PRORUSI in estul tarii.

Sursa foto: timpul.md