Ucraina: Iulia Timosenko accepta sa ramana la inchisoare daca tara sa semneaza Acordul cu UE

Iulia Timosenko, fostul premier al Ucrainei, a anuntat, intr-o scrisoare deschisa, ca accepta sa ramana dupa gratii daca tara sa semneaza Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana (UE).

“Nu stiu daca ei vor da curs solicitarii mele, dar eu voi face tot ce-mi sta in puteri pentru ca acordul sa fie semnat”, ar fi scris Iulia Timosenko in scrisoare, informeaza presa din Ucraina citata de postul Digi24.

Timosenko ii cere lui Viktor Ianukovici, presedintele Ucrainei, sa convoace de urgenta Consiliul National de Securitate.

“Este necesar ca intreaga comunitate ucraineana, care se afla pe Euromaidan, sa-i ceara lui Ianukovici convocarea imediata a Consiliului National de Securitate, sa-si demita guvernul incompetent si semnarea Acordului de asociere pe 29 noiembrie. Va rog sa aprobati si sa-i transmiteti lui Ianukovici ultimatumul meu, in fiecare zi sa cresteti presiunea din toate euromaidanurile Ucrainei si intregii lumii”, se arata in scrisoarea Iuliei Timosenko.

Fosta Doamna de Fier a Guvernului de la Kiev sugereaza ca renuntarea la semnarea acordului de liber schimb cu UE s-a facut la presiunea “celor care au platit mai mult”, facand referire la oficialii rusi.

“Tot ce se intampla astazi este o minciuna, iar renuntarea la semnarea Acordului s-a facut din cauza unor perturbari economice. Am fost vanduti la un pret de chilipir de acei care au platit mai mult, de acei care i-au oferit garantii lui Ianukovici ca va ramane la putere”, se arata in scrisoare.

Sursa foto: epochtimes-romania.com