UCRAINA: Kiev-ul a declarat STAREA DE URGENTA in regiunile DONETK si LUGANSK

UCRAINA INTERZICE orice forma de PROPAGANDA COMUNISTA si NAZISTA

Guvernul de la Kiev a anuntat luni instituirea STARII DE URGENTA in regiunile separatiste DONETK si lugansk, unde insurgentii prorusi au declarat ca au in plan crearea unui front comun dupa ce au lansat vineri o noua ofensiva impotriva trupelor guvernamentale, transmite Agerpres, care citeaza agentia EFE.

De asemenea, a fost instituita starea de alerta maxima pe intreg teritoriul UCRAINEI. Premierul Arseni Iateniuk a declarat ca va conduce o comisie statala de aplicare a starii de urgenta care va monitoriza direct situatia in zonele de conflict, obiectivul acestei decizii fiind de a asigura “coordonarea activitatilor tuturor organelor puterii pentru a garanta securitatea cetatenilor”.

Citeste si: UCRAINA: REUNIUNE EXTRAORDINARA a ministrilor de Externe din statele UE pe tema crizei din tara

De partea separatistilor, liderul autoproclamatei “republici populare” Donetk, Alexandr Zaharcenko, a declarat ca aceasta entitate intentioneaza ca creeze impreuna cu regiunea separatista vecina Lugansk un front militar comun impotriva armatei ucrainene.

Acelasi Zaharcenko a anuntat sambata lansarea unei ofensive asupra orasului-port Mariupol, unde cel putin 30 de civili au fost ucisi si circa 100 raniti in urma unui bombardament cu rachete Grad si Uragan lansate, conform OSCE, dinspre zonele controlate de separatisti.

Citeste si: UCRAINA: Zi de DOLIU NATIONAL dupa atacul de la Mariupol soldat cu cel putin 30 de morti

Dar el a revenit luni asupra acestei declaratii, afirmand ca nu a fost lansat niciun asalt asupra acestei localitati, unii analisti estimand ca el a incercat sambata sa distraga atentia de la ofensiva separatistilor in directia orasului Debaltevo.

Sursa foto: psnews.ro