UCRAINA: Kiev-ul sustine ca cele doua avioane de vanatoare au fost doborate cu rachete LANSATE DIN RUSIA

Ucraina a afirmat ca cele doua avioane de vanatoare doborate miercuri intr-o zona aflata sub controlul rebelilor au fost atinse de rachete LANSATE DE PE TERITORIUL RUSIEI.

“Doua dintre avioanele noastre au fost doborate de la altitudinea de 5.200 de metri. Potrivit primelor informatii, rachetele au fost LANSATE DE PE TERITORIUL RUSIEI”, afirma Consiliul ucrainean pentru Securitate Nationala si Aparare intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Cele doua avioane de vanatoare de tip Su-25 au fost distruse intr-o zona situata la cativa zeci de kilometri de locul unde s-a prabusit joi avionul de linie care efectua zborul MH17, doborat de o racheta. Toate cele 298 de persoane care se aflau la bordul avionului malaysian au murit.

Precizarea altitudinii la care se deplasau cele doua avioane este importanta, deoarece rebelii au afirmat in mai multe randuri ca dispun doar de rachete de tip sol-aer care pot atinge un plafon de 2.500 pana la 3.000 de metri.

Citeste si: UCRAINA: Separatistii au DOBORAT doua avioane MILITARE in estul tarii

Aceste afirmatii ale rebelilor aveau ca scop dezmintirea rolului pe care l-ar fi jucat doborarea zborului MH17, distrus de o racheta in timp ce avionul de linie zbura la altitudinea de peste 10.000 de metri.

Insa, potrivit unor informatii compilate de catre serviciile de informatii americane, in momentul prabusirii avionului malaysian, in zona aflata sub controlul rebelilor se afla un lansator de rachete de tip Buk, care poate atinge plafonul de 25.000 de metri.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Rusia da cartile pe FATA – iata vinovatii pentru doborarea avionului!

Potrivit unor experti americani, o racheta a fost lansata cu sistemul de tip SA-11 sau Buk de catre rebeli sustinuti de catre Rusia.

De asemenea, fortele armate ucrainene au anuntat miercuri ca au doborat un avion fara pilot de tip Orlan-10, in zona in care efectueaza “operatiunea terorista”, in apropiere de localitatea Amvrosiivka, in regiunea Donetk.

Sursa foto: jurnalul.ro