UCRAINA: Kievul a RECUNOSCUT ca AJUTOR UMANITAR incarcatura convoiului din Rusia

Ministrul ucrainean al politicii sociale Liudmila Denisova a semnat un ordin de recunoastere ca ajutor umanitar a incarcaturii Comitetului International al Crucii Rosii /CICR/ transportate de convoiul rus. Incarcatura va fi mutata de CICR in UCRAINA prin punctul de control “Donetk” de la frontiera cu Rusia, informeaza, potrivit Agerpres, care citeaza agentia RIA Novosti.

Partea ucraineana a recunoscut ca AJUTOR UMANITAR toate cele 1.800 de tone de marfa transportate de convoiul din Rusia, potrivit site-ului guvernului ucrainean sambata. In UCRAINA, marfa va fi transportata de Crucea Rosie prin punctul de control “Donetk”. Ordinul a fost semnat de ministrul politicii sociale Liudmila Denisova.

Citeste si: UCRAINA: Moscova si Kievul au ajuns la un ACORD cu privire la RUTA convoiului umanitar rusesc

“In conformitate cu articolele 4 si 5 din legislatia Ucrainei «Cu privire la ajutorul umanitar», luand in considerare initiativa presedintelui Ucrainei Petro Porosenko referitoare la primirea de ajutor umanitar in cadrul unor misiuni umanitare internationale sub egida Comitetului International al Crucii Rosii (CICR), incarcatura este recunoscuta ca ajutor umanitar”, se spune intr-un comunicat citat de site-ul cabinetului ucrainean.

O scrisoare cu o lista a marfurilor transportate a fost primita sambata de Ministerul Politicii Sociale de la Kiev, semnata de presedintele delegatiei regionale a CICR in Rusia, Belarus si Republica Moldova, Pascal Cuttat. Potrivit scrisorii, marfa include 12 tipuri de bunuri cu greutate totala de 1.856,3 kg. Acest lucru este in intregime in concordanta cu greutatea incarcaturii trimise de la Moscova de 1.800 tone.

Citeste si: UCRAINA: Convoiul rusesc umanitar ramane BLOCAT la frontiera, in timp ce luptele CONTINUA in tara

“Beneficiarul ajutorului umanitar — Misiunea Comitetului International al Crucii Rosii in Ucraina. Incarcatura va fi mutata de reprezentantii CICR in Ucraina prin punctul de control «Donetk»”, precizeaza comunicatul.