UCRAINA: Kievul indeamna CE sa condamne comportamentul Rusiei

Ucraina NU renunta la Crimeea, declara Petro Porosenko

Presedintele ucrainean, PETRO POROSENKO, a cerut duminica Consiliului European sa condamne comportamentul Rusiei, pe care a acuzat-o ca introduce ilegal in tara sa “material militar greu” si ca “ataca pozitii ale militarilor ucraineni”.

POROSENKO a abordat acest subiect in cursul unei convorbiri telefonice cu presedintele in exercitiu al Consiliului European, Herman Van Rompuy, potrivit unui comunicat al presedintiei ucrainene.

Citeste si: ALERTA LA DONETK: CIVILII SUNT EVACUATI PE FONDUL CONFRUNTARILOR DINTRE SEPARATISTI SI ARMATA UCRAINEANA

“In cursul acestei convorbiri, PETRO POROSENKO a indemnat Uniunea Europeana sa emita o hotarare in legatura cu trecerea ilegala de material militar greu prin frontiera ruso-ucraineana si cu atacul militarilor rusi asupra pozitiilor militare” ucrainene, potrivit unui comunicat al presedintiei.

POROSENKO i-a cerut interlocutorului sau ca problema ucraineana sa fie inscrisa pe ordinea de zi a viitorului Consiliu European din 16 iulie. Van Rompuy a dat asigurari ca va respecta dorinta partii ucrainene.

Citeste si: ANGELA MERKEL SI VLADIMIR PUTIN AU CONVENIT CA SITUATIA DIN UCRAINA TINDE SA DEGENEREZE

Acuzatiile lui POROSENKO au loc in contextul escaladarii tensiunii intre Kiev si Moscova, diplomatia rusa amenintand Ucraina cu “consecinte ireversibile”, dupa ce un tir in apropierea frontierei s-a soldat cu un mort in Rusia.

Kievul a dezmintit implicarea fortelor sale armate in acest incident.

Sursa foto: karadeniz-press.ro