UCRAINA: Kievul vrea sa discute cu ESTUL

Guvernul UCRAINEAN este pregatit sa discute cu partidele politice si cu oficialitati din regiunile din estul tarii cu privire la modalitatile de solutionare a CRIZEI, insa nu cu “TERORISTII”, a anuntat joi Ministerul ucrainean de Externe, citat de Reuters.

Presedintele rus Vladimir Putin a facut miercuri apel la angajarea unui DIALOG intre noile autoritati prooccidentale UCRAINENE si liderii SEPARATISTI din estul Ucrainei, o miscare care i-a sugerat Kievului ca presiunea internationala asupra Moscovei a inceput sa dea rezultate.

Citeste si: ARSENI IATENIUK PROMITE AMNISTIEREA INSURGENTILOR CARE AU COMIS FAPTE MINORE

“Prioritatea absoluta pentru guvernul UCRAINEI este un DIALOG national pe scara larga, cu participarea fortelor politice, a reprezentantilor regionali si a societatii civile. Totusi, dialogul este imposibil si de neconceput cu TERORISTII”, subliniaza diplomatia ucraineana.

Rusia neaga orice rol in insurectia din estul UCRAINEI, afirmand ca vorbitorii de limba rusa isi apara pur si simplu drepturile in fata posibilelor atacuri ale guvernului prooccidental de la Kiev.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN ESTE DE ACORD CU ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN UCRAINA

Vladimir Putin a facut de asemenea un apel catre SEPARATISTI sa amane referendumul asupra independentei, prevazut pentru 11 mai, si a anuntat retragerea trupelor ruse de la granita cu UCRAINA.

Ministerul de Externe ucrainean a mai afirmat ca asteapta dovezi ca trupele ruse au fost intr-adevar retrase de la frontiera. In acelasi timp, atat NATO, cat si Casa Alba au declarat ca nu dispun de dovezi cu privire la o posibila retragere a trupelor ruse de la frontiera cu UCRAINA.

Sursa foto: euronews.com