UCRAINA: La DONETK si LUGANSK se vor organiza ALEGERI prezidentiale si legislative pe 2 noiembrie

Rebelii prorusi din estul Ucrainei au anuntat, marti, desfasurarea alegerilor prezidentiale si legislative la 2 noiembrie in republicile populare autoproclamate Donetk si Lugansk, au anuntat agentiile de presa ruse, relateaza AFP.

“Intentionam sa organizam alegerile pentru Consiliul Suprem (Parlament) si pentru presedintele republicii la 2 noiembrie”, a declarat pentru agentia Interfax “premierul” din “Republica Donetk”, Aleksandr Zaharenco, precizand ca in regiune nu vor fi organizate alegerile legislative ucrainene stabilite pentru 26 octombrie.

CITESTE SI: UCRAINA: SEPARATISTII prorusi au anunta RETRAGEREA artileriei din estul tarii 

“Avem propriul Consiliu Suprem si vom decide singuri ce alegeri vom organiza si la ce data vor avea loc”, a afirmat el. “Niciun alt fel de alegeri, inclusiv cele pentru Parlamentul ucrainean, nu vor fi organizate in regiunea noastra”, a subliniat Zaharcenko.

La randul sau, un lider din cealalta regiune separatista, “Republica populara Lugansk”, a anuntat ca alegerile prezidentiale si legislative vor fi organizate in aceeasi zi ca la Donetk.

CITESTE SI: Ucraina: Schimb de PRIZONIERI intre armata si insurgenti 

“Alegerile vor avea loc simultan cu cele din Republica populara Donetk, la 2 noiembrie”, a declarat presedintele Consiliului Suprem al Republicii Lugansk, Aleksei Kariakin, pentru agentia oficiala rusa Itar-Tass.

Sursa foto: newscom.ua