UCRAINA, LIVE VIDEO: Ianukovici si liderii opozitiei au semnat un acord pentru iesirea din criza

UCRAINA ora 16.20: Presedintele Viktor Ianukovici si reprezentantii opozitiei au semnat vineri, in prezenta mediatorilor europeni, un acord de iesire din criza din Ucraina, a constatat un jurnalist AFP. Acest acord prevede concesii majore fata de opozitie, inclusiv alegeri prezidentiale anticipate, formarea unui guvern de coalitie si o reforma constitutionala. Acordul a fost obtinut in urma unor violente care s-au soldat cu 80 de morti, incepand de marti, la Kiev. Vladimir Lukin, reprezentantul trimis de Kremlin la Kiev să medieze negocierile intre autoritati, opozitia ucraineana si reprezentantii UE a refuzat sa semneze documentul referitor la solutionarea crizei, potrivit unei surse apropiate negocierilor, citata de Interfax Ukraine. 

UCRAINA ora 15.40: Liderii opozitiei se afla la palatul prezidential si sunt gata sa semneze acordul. De precizat ca protestatarii s-au adunat in numar to mai mare in Piata Independentei.

UCRAINA ora 15.15: Reprezentantul trimis de Kremlin la Kiev sa medieze negocierile intre autoritati, opozitia ucraineana si reprezentantii UE a refuzat sa semneze documentul referitor la solutionarea crizei, potrivit unei surse apropiate negocierilor, citata de Interfax Ukraine, relateaza BBC News online.

Vladimir Lukin, trimis la Kiev de catre presedintele rus Vladimir Putin, a refuzat sa semneze acordul menit sa puna capat violentelor si sa solutioneze criza, potrivit acestei surse. Deocamdata nu exista o confirmare oficiala in acest sens.

UCRAINA ora 13.05: Viktor Ianukovici face mult-asteptatul pas inapoi, cedand presiunii liderilor europeni, si este de acord cu alegerile anticipate, atat legislative cat si prezidentiale. Presedintele ucrainean si-a dat acordul pentru un guvern de uniune nationala.

UCRAINA ora 12.33: Bataie in Parlamentul de la Kiev. Mai multi deputati care fac parte din partidele aflate la putere au plecat din Ucraina.

UCRAINA ora 10.30: AFP sustine ca s-a ajuns la un acord intre reprezentantii UE si oficialitatile de la Kiev. Negocierile de la Kiev vor fi reluate incepand cu ora 12.00. In urma violentelor din Ucraina, bilantul mortilor este de 77 de morti si 577 de raniti, potrivit cifrelor oficiale anuntate de oficialitati. Pe surse, insa, numarul mortilor ar fi depasit 100.

Acordul intre puterea ucraineana, opozitie, UE si Rusia, la incheierea unor negocieri maraton si a unei bai de sange la Kiev, se refera la convocarea alegerilor prezidentiale anticipate, formarea unui Guvern de coalitie si o reforma constitutionala, a anuntat televiziunea ucraineana, citata de AFP.

Presedintia ucraineana anuntase anterior ca s-a ajuns la un acord cu opozitia, UE si Rusia, fara a oferi detalii. Aceasta informatie nu a fost confirmata de delegatiile europene implicate in negocieri, la o zi de la baia de sange de la Kiev, unde politia a deschis focul asupra manifestantilor.

UCRAINA ora 09.05: Presedintele Viktor Ianukovici sustine ca a ajuns la un acord cu ministrii UE. Potrivit Reuters, pesedintia din Ucraina sustine ca a ajuns la un acord cu ministrii UE in negocierile pe tema crizei din Ucraina, iar un acord ar urma sa fie semnat in cursul zilei de vineri.

Dupa o noapte intreaga de negocieri, cele doua tabere au elaborat o pozitie comuna mediata de ministrii de Externe ai Frantei, Germaniei si Poloniei. Pactul va fi semnat azi, dar oficialii de la Kiev nu au precizat nimic despre continutul sau.

“Protestatarii nu au auzit inca nimic despre incheierea unui acord. Oamenii nu mai cred in vorbe, sa vedem daca acest acord va fi respectat, au mai existat astfel de intelegeri si pana acum”, sustin corespondentii Realitatea TV aflati la Kiev.

UCRAINA. Ministerul ucrainean al Sanatatii a anuntat, vineri, un nou bilant al violentelor care au izbucnit marti la Kiev, acesta fiind de 77 de morti si 577 de raniti, relateaza BBC News Online.

UCRAINA: Focuri de arma cu munitie de razboi s-au desfasurat joi in centrul Kievului, iar violentele s-au soldat cu cel putin 100 de morti si peste 500 de raniti, potrivit unor surse medicale citate de CNN. Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a acceptat, joi noapte, formarea unui guvern de uniune nationala in urmatoarele zece zile, a anuntat premierul Poloniei, Donald Tusk, insa o pozitia a negat ulterior un acord cu Ianukovici.

Opozitia din Ucraina sustine ca nu exista niciun acord cu regimul Viktor Ianukovici

Liderii opozitiei ucrainene sustin ca, deocamdata, nu s-a ajuns la un acord cu regimul Viktor Ianukovici, in pofida anuntului privind alegerile anticipate, iar ministrii de Externe trimisi de UE au revenit la presedintia Ucrainei, informeaza AFP.

“Deocamdata, nu s-a ajuns la niciun rezultat”, a declarat unul dintre liderii opozitiei, Vitali Kliciko, dupa intrevederea cu ministrii de Externe din Franta, Germania si Polonia, aflati la Kiev.

Laurent Fabius (Franta), Frank-Walter Steinmeier (Germania) si Radoslaw Sikorski (Polonia) negociaza cu Administratia Viktor Ianukovici si cu liderii opozitiei un plan pentru depasirea crizei din Ucraina, dupa violente soldate cu aproximativ 100 de morti.

Cu putin timp in urma, premierul Poloniei anuntase ca presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, ar accepta organizarea de alegeri prezidentiale si parlamentare anticipate in cursul anului 2014, precum si formarea unui guvern de uniune nationala in urmatoarele zece zile. Principala revendicare a opozitiei ucrainene era organizarea de alegeri prezidentiale si parlamentare anticipate.

Premierul Poloniei, Donald Tusk, afirma ca presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a acceptat organizarea de alegeri prezidentiale si parlamentare anticipate in anul 2014.

“S-a convenit cu presedintele Ianukovici ca alegerile parlamentare si prezidentiale anticipate sa aiba loc in 2014. De asemenea, s-a stabilit ca un guvern de uniune nationala sa fie format in urmatoarele zece zile”, a precizat Tusk.

Ministerul ucrainean al Sanatatii a anuntat un bilant de 75 de morti incepand de marti

Violentele de la Kiev s-au soldat cu moartea a 75 de persoane incepand de marti, a anuntat joi Ministerul ucrainean al Sanatatii intr-un comunicat, relateaza AFP. Sunt date oficiale, insa surse medicale sustin ca numarul mortilor depaseste 100.

Bilantul precedent anunta 67 de morti incepand de marti. in plus, incepand de joi dimineata, “76 de persoane sunt spitalizate in stare grava”, a adaugat Ministerul ucrainean al Sanatatii.