UCRAINA: LOCUITORII DIN SLAVIANSK PARASESC ORASUL

Criza din UCRAINA devine din ce in ce mai profunda, locuitorii din orasul SLAVIANSK fiind nevoiti sa paraseasca orasul din cauza scenelor violente provocate de luptele intre separatistii pro-rusi si trupele ucrainene.

Trupele Guvernului de la Kiev incearca sa infranga rebeliunea militiilor pro-ruse temandu-se ca ar putea duce la dezmembrarea tarii. Autoritatile sustin ca peste 300 de rebeli au fost ucisi in ultimele 24 de ore in “operatiunea anti-teroriste” desfasurata in orasul Slaviansk, un bation separatist asezat strategic, scrie hotnews.ro.Rebelii au negat bilantul facut public de autoritati si au afirmat ca pierderile in randul trupelor guvernamentale, inregistrate in ofensiva lansata marti, le depasesc pe cele ale separatistilor.

Lovituri de artilerie la un punct de control al armatei la marginea orasului si ca un nor mare de fum negru s-a ridicat deasupra periferiie orasului au putut fi auzite astazi la SLAVIANSK.

Citeste si: LUGANSK: Separatistii PRORUSI le-au dat un ULTIMATUM granicerilor ucraineni 

Un purtator de cuvant al fortelor guvernamentale, Vladislav Selezniov, a declarat ca doi militari au fost ucisi si 45 raniti de la lansarea operatiunii din apropierea Slavianskului. Autoritatile au descins in zona cu  avioane, elicoptere si artilerie.

Citeste si: RUSIA a primit un nou AVERTISMENT din partea cancelarului ANGELA MERKEL 

Aprovizionarea cu apa a orasului Slaviansk a fost taiata incepand de marti dupa-amiaza, au povestit locuitorii care au fugit din orasul devenit front de lupta. In timp ce unele familii, mai ale femei si copii, au incercat sa plece din oras, unii oameni asteptau in masini sa se intoarca in Slaviansk, insa nu au fost opriti la un blocaj rutier realizat de catre fortele ucrainene.