UCRAINA: Manifestanti prorusi au luat cu ASALT sediul politiei din Odesa

Peste 2.000 de manifestanti prorusi au lansat, duminica dupa-amiaza, un atac asupra sediului politiei ucrainene din Odesa, care a fost astfel nevoita sa inceapa eliberarea conationalilor acestora retinuti dupa violentele de vineri seara soldate cu zeci de morti, transmit agentiile internationale de presa, porivit Agerpres.

Protestatarii au aruncat cu pietre in cladire si au reusit sa sparga o poarta cu ajutorul a doua camioane, dar fortele de ordine au reusit deocamdata sa-i impiedice sa patrunda inauntru. Conform relatarilor de la fata locului, politia a inceput sa-i elibereze unul cate unul pe cei arestati. Autoritatile ucrainene aveau in plan sa-i transfere pe acestia din urma catre tribunalele de prima instanta, unde urmau sa fie judecati pentru violentele de vineri. De asemenea, manifestantii prorusi au blocat si strazile adiacente.

Citeste si: REVOLTA UCRAINA: Perioada de DOLIU NATIONAL a intrat in vigoare duminica

Alte mii de rusofoni s-au adunat in fata Casei Sindicatelor, unde aproximativ 40 de persoane si-au pierdut viata in urma incendiului provocat vineri seara, majoritatea victimelor fiind simpatizanti prorusi, adepti ai federalizarii tarii.

Citeste si: UE cere o ANCHETA INDEPENDENTA in privinta ciocnirilor sangeroase de la ODESA

Premierul Arseni Iateniuk a acuzat duminica Rusia ca se afla in spatele acestor violente sangeroase, dar a reprosat totodata politiei ucrainene ca nu a fost capabila sa previna astfel de evenimente. In urma incendiului de la Casa Sindicatelor si a confruntarilor intre sustinatorii guvernului de la Kiev si militantii prorusi, 46 de persoane au fost ucise si peste 125 ranite, iar politia a operat aproximativ 150 de arestari.

Sursa foto: economica.net