UCRAINA: Manifestantii pro-rusi au declarat ODESA republica INDEPENDENTA

Manifestantii pro-rusi au autoproclamat miercuri pe pagina lor de internet “Republica Populara ODESA”, in regiunea omonima de pe malul Marii Negre, la fel cum semenii lor au procedat saptamana trecuta in regiunea Donetk, din estul Ucrainei.

“Incepand de astazi, regiunea Odesa se declara Republica Populara Odesa, unde toata puterea revine exclusiv poporului care traieste pe teritoriul ei”, au scris rusofonii din acest oras pe pagina de internet, potrivit romaniatv.net, care citeaza Agerpres.

Citeste si: TRANSNISTRIA solicita, OFICIAL, ALIPIREA la Federatia Rusa

Totodata, ei au avertizat ca in UCRAINA a izbucnit un razboi civil si au cerut populatiei sa blocheze transporturile si pasajele subterane din ODESA incepand de joi de la ora locala 16.00. “Daca nu doriti un razboi care sa ne transforme tara intr-o ruina precum Siria sau Libia si sa secere mii de vieti, atunci trebuie sa actionati. ODESA este inconjurata de posturi de control inamice. In tara s-a declarat starea de razboi”, se mai mentioneaza in mesajul postat.

Citeste si: NATO consolideaza apararea aeriana, maritimă si terestra in Europa de Est

Prin acest apel la rebeliune, ei doresc sa impiedice patrunderea trupelor ucrainene in ODESA si sa mobilizeze acest oras pentru a se alatura miscarilor separatiste din fiecare regiune a Ucrainei unde rusofonii cer organizarea unui referendum pentru federalizarea tarii.

Pe data de 7 aprilie, manifestantii prorusi au autoproclamat Republica Populara Donetk, unde ei au preluat controlul asupra cladirilor guvernamentale din mai multe orase.

Citeste si: www.salix.od.ua