Ucraina: Manifestatiile continua la Kiev, acolo unde protestele impotriva guvernantilor sunt din ce in ce mai intense

Manifestatiile continua, luni dimineata, la Kiev. Cateva mii de protestatari ucraineni, care si-au petrecut noaptea pe strazi, ameninta ca vor lua cu asalt cladirea administratiei prezidentiale. Protestele impotriva guvernantilor de la Kiev sunt din ce in ce mai intense, manifestantii ridicand baricade pe strazile capitalei Ucrainei dupa 48 de ore de confruntari violente cu politia.

Baricadele au fost confectionate din tot ce manifestantii au gasit pe strazi: brazi de Craciun, banci, bucati de gard metalic si bariere de trafic. Pe parcursul ciocnirilor din ultimele zile nu mai putin de 40 de jurnalisti au fost raniti, numarul manifestantilor si al politistilor care au avut nevoie de interventie medicala fiind necunoscut.

Protestatarii cer, la unison, demisia presedintelui Viktor Ianukovici, care a refuzat semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana (UE), ce ar fi pus Ucraina pe calea integrarii europene.

Centrul protestului este, ca si la Revolutia Portocalie, Piata Independentei, numita local “Maidan”. Din acest motiv, presa locala numeste protestul “EuroMaidan”.

Sursa foto: deredactie.be