UCRAINA: MII DE LOCUITORI PARASESC orasul Donetk de TEAMA unui atac

NUMEROSI LOCUITORI din Donetk PARASEAU orasul, la acest sfarsit de saptamana, TEMANDU-SE de un atac considerat iminent dupa confruntarile din ultimele zile, soldate cu 30 de morti in 48 de ore in randul fortelor guvernamentale.

Trupele de la Kiev au avansat in aceasta saptamana pentru a lua pozitie la aproximativ 20 de kilometri de oras. Dar oficialii ucraineni, inclusiv presedintele PETRO POROSENKO, au parut sa excluda un atac frontal impotriva Donetk si a celuilalt oras rebel, Lugansk, care ar produce in mod inevitabil numeroase victime in randul populatiei civile, potrivit Mediafax.

Totusi, NUMEROSI LOCUITORI din Donetk au ales sa nu isi asume riscul si sa PARASEASCA orasul cat mai este timp si cat trenurile inca functioneaza.

Potrivit “premierului” republicii populare Donetk, autoproclamate, Aleksandr Borodai, peste 70.000 dintre cei 900.000 de locuitori au PLECAT deja.

Citeste si: PETRO POROSENKO l-a informat telefonic pe TRAIAN BASESCU despre OPERATIUNEA ANTITERORISTA din estul UCRAINEI

Vineri, trenurile circulau normal, ceea ce nu este totusi o situatie exceptionala, a precizat un angajat al cailor ferate. PLECARILE se fac intr-o atmosfera de calm, fara enervare sau scene de exod, dar cu cozi de asteptare lungi la casele de bilete.

Pe teren, confruntarile dintre cele doua parti continua, inclusiv pe aeroportul din Donetk, controlat de fortele guvernamentale si atacat de rebeli. Dar acestea raman relativ limitate, fara sa poata fi excluse pierderi importante, precum cei 19 militari ucraineni ucisi vineri dimineata intr-un atac cu rachete Grad lansat de rebeli in regiunea Lugansk.

Citeste si: UCRAINA: ATAC AL ARMATEI LA 30 DE KILOMETRI DE DONETK

Cu alte patru persoane ucise in zona de conflict joi si vineri si alte sapte anuntate sambata, bilantul victimelor s-a ridicat la 30 de morti in 48 de ore, fiind unul dintre cele mai grave de la inceputul conflictului, in urma cu aproape trei luni, dupa cel de 49 de morti la bordul unui avion doborat de rebeli la 14 iunie.

Sursa foto: dailymail.co.uk