UCRAINA: Militiile proruse au atacat o UNITATE DE GRANICERI din Lugansk

Insurgenti prorusi au atacat luni dimineata, in jurul orei locale 04.00, o UNITATE DE GRANICERI la periferia Luganskului, fief al separatistilor inarmati care se opun puterii prooccidentale de la Kiev, relateaza Agerpres, care citeaza agentia de presa ucraineana Unian.

Potrivit Ria Novosti, atacul a inceput la 05.00, ora locala. Cele doua tabere fac uz atat de arme de calibru mic, cat si de lansatoare de grenade. Orasul Lugansk, centru administrativ al regiunii omonime, este survolat de un bombardier ucrainean.

Citeste si: UCRAINA: Armata a “CURATAT COMPLET” o parte din estul tarii de INSURGENTI PRORUSI

Granicerii ucraineni au respins primul atac, intr-o lupta ce a durat 40 de minute, dar, dupa o scurta pauza, in care si-au schimbat pozitiile, rebelii au intreprins un nou asalt pentru preluarea controlului asupra unitatii de graniceri, insa fara succes, informeaza media ucrainene.

Un al treilea atac a fost, de asemenea, respins de graniceri, in randul carora se inregistreaza mai multi raniti. De cealalta parte, in tabara rebelilor, a fost anuntat moartea unuia dintre ei.

Citeste si: UCRAINA: Armata a reluat BOMBARDAMENTUL la Slaviansk. Obuzele au lovit o clinica si un spital de copii

Armata Kievului este angajata in prezent intr-o operatiune antiterorista in regiunile rusofone din sud-estul Ucrainei, unde se confrunta cu o insurectie separatista, incercand sa recucereasca teritoriul ocupat de rebeli inarmati prorusi inainte de investirea noului presedinte ucrainean, Petro Porosenko, la 7 iunie.

Sursa foto: enca.com