UCRAINA: Moscova si Kievul au ajuns la un ACORD cu privire la RUTA convoiului umanitar rusesc

Rusia si Ucraina au ajuns sambata la un ACORD cu privire la trecerea convoiului umanitar rusesc pe teritoriul ucrainean, a anuntat Crucea Rosie.

“Cele doua guverne s-au pus de acord asupra modului in care se va proceda la inspectarea convoiului”, a declarat pentru presa Pascal Cuttat, un reprezentant al Comitetului Internaţional al Crucii Rosii (CICER) in Rusia, potrivit Mediafax.

Citeste si: UCRAINA: Convoiul rusesc umanitar ramane BLOCAT la frontiera, in timp ce luptele CONTINUA in tara

Kievul nu a autorizat inca intrarea incarcaturii, urmand sa faca acest lucru, iar Crucea Rosie asteapta “garanţii de securitate” pentru transportarea de cealalta parte a frontierei, a precizat el.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: ACTIUNILE RUSE de destabilizare a Ucrainei trebuie sa INCETEZE

Aproape 300 de camioane din Rusia ce contin 1.800 de tone de ajutor umanitar, potrivit Moscovei, stationeaza de joi la aproximativ treizeci de kilometri de postul de frontiera Donetk, in localitatea rusa Kamensk-Sahtinski.

Crucea Rosie, care urmeaza sa fie insarcinata sa distribuie ajutorul umanitar in UCRAINA, asteapta un acord intre cele doua parti inainte de a incepe inspectiile.

Moscova si Kievul “au ajuns la un acord asupra modului de a proceda la inspectia marfurilor si pentru a pregati convoaiele”, a explicat Cuttat, precizand ca inspectia trebuie sa aiba loc la postul de frontiera Donetk, localitate la granita cu Rusia ce poarta acelasi nume ca principalul fief al insurgentilor din Ucraina.

“Asteptam acum unda verde pentru intrarea marfurilor, care trebuie sa vina de la Kiev. Odata acordata, putem incepe procedura de control”, a precizat responsabilul Crucii Rosii. El a indicat ca organizatia sa a primit “o lista completa” cu ceea ce transporta camioanele.