UCRAINA: NATO confirma intrarea unor CONVOAIE MILITARE ruse in tara

NATO a observat in ultimele zile intrarea unor CONVOAIE cu echipamente MILITARE ruse in Ucraina, intre care tancuri, artilerie si trupe combatante, a anuntat miercuri generalul Philip Breedlove, seful Comandamentului european al armatei SUA si comandantul suprem al fortelor NATO din Europa, aflat in vizita la Sofia, relateaza Agerores, care citeaza France Presse.

“In ultimele doua zile, am observat aceleasi lucruri ca OSCE (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa). Am vazut coloane cu echipamente rusesti, tancuri rusesti, sisteme de aparare antiaeriana rusesti, artilerie rusa si trupe ruse intrand in Ucraina”, a declarat el.

“Nu avem inca o imagine clara in ceea ce priveste numarul. Am vazut mai multe coloane”, a adaugat el.

Observatori ai OSCE au raportat marti ca 43 de camioane militare, fara placute de inmatriculare, se indreptau spre centrul Donetkului, capitala regiunii cu acelasi nume, bastion al rebelilor prorusi din estul Ucrainei.

Citeste si: UCRAINA: Kievul afirma ca ZECI de tancuri, echipamente si trupe din Rusia au INTRAT in estul tarii

Aceste camioane tractau piese de artilerie grea si cinci alte lansatoare de rachete multiple, a indicat Organizatia, intr-un comunicat.

“Ceea ce ma ingrijoreaza mai mult este ca ne aflam intr-o situatie unde fosta frontiera intre Ucraina si Rusia este complet penetrabila. Ea este larg deschisa”, a afirmat generalul Breedlove.

“Forte, bani, sustinere, aprovizionare, arme, circula in voie de o parte si de alta si nu este o situatie buna”, a precizat el.

“Avem nevoie sa revenim la situatia cand frontiera internationala este respectata, iar aceasta ne va ajuta la reducerea problemei de reaprovizionare (cu armament) in estul Ucrainei”, a subliniat comandantul sef al NATO.

Citeste si: UCRAINA: BOMBARDAMENTE INTENSE la Donetk

SUA au denuntat aceste noi si importante intariri militare, reamintind ca orice tentativa a rebelilor de a trece sub controlul lor alte teritorii constituie o “incalcare flagranta” a acordurilor de incetare a focului de la inceputul lunii septembrie.

Sursa foto: jurnalul.ro