UCRAINA: Noi CONFRUNTARI la Slaviansk. Opt MILITARI ucrainieni au fost UCISI

Noi CONFRUNTARI au avut loc in noaptea de marti spre miercuri la Slaviansk, bastion al rebeliunii armate din regiunea Donetk, in estul UCRAINEI, unde duminica s-a desfasurat un controversat referendum asupra independentei.

Autoproclamatul primar din Slaviansk, Viaceslav Ponomarev, a anuntat, potrivit Interfax, ca opt MILITARI ucraineni au fost UCISI in aceste confruntari si alti sapte au fost RANITI. Potrivit lui Ponomarev, victime sunt si in randul “formatiunilor de autoaparare” (militiile separatiste), fara a indica insa numarul acestora.

Citeste si: UCRAINA: Numeroase EXPLOZII la Slaviansk

Interfax mentioneaza ca lupte intre fortele ucrainene si separatistii prorusi au avut loc si marti in zona orasului Slaviansk, acestea soldandu-se, dupa cum a anuntat Ministerul ucrainean al Apararii, cu sase MORTI in randul MILITARILOR ucraineni.

Seful administratiei prezidentiale de la Kiev, Serghei Pasinski, anunta duminica faptul ca operatiunea lansata de fortele ucrainene la Slaviansk si in alte orase din regiunea Donetk a intrat in faza finala. Pasinski sublinia, totodata, ca, in timpul operatiunii pe care armata ucraineana a lansat-o la mijlocul lunii aprilie in estul UCRAINEI, au fost ucisi ““multi separatisti”“, fara a da insa date exacte.

Citeste si: UCRAINA: Kievul anunta ETAPA FINALA a ”OPERATIUNII ANTITERORISTE” in regiunea Donetk

Presedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov preciza marti ca operatiunea speciala a fortelor ucrainene in estul UCRAINEI va continua, amenintandu-i, in acelasi timp, cu urmarirea penala pe organizatorii asa-ziselor referendumuri pentru independenta regiunilor Donetk si Lugansk, referendumuri nerecunoscute de comunitatea internationala.

Sursa foto: kronpress.ro