UCRAINA: Numeroase EXPLOZII la Slaviansk

Numeroase EXPLOZII au fost auzite luni dimineata la Slaviansk, bastion al rebeliunii armate din regiunea Donetk, in estul Ucrainei, unde duminica a avut loc un controversat referendum asupra independentei.

Luptele au fost reluate, asa cum se intampla in fiecare zi, in localitatea Andriivka, situata “pe linia de front”, la intrarea sudica in acest oras, cu 110.000 locuitori, incercuit de fortele ucrainene care au declansat o ampla “OPERATIUNE ANTITERORISTA” in zona la 2 mai, a declarat pentru AFP Stela Horoseva, purtator de cuvant al insurgentilor prorusi din Slaviansk.

Citeste si: SEPARATISTII prorusi au avut castig de cauza la referendum, insa votul este contestat de toata lumea

Viaceslav Ponomarev, autoproclamatul primar din Slaviansk, a anuntat ca participarea la referendumul de duminica pentru independenta regiunii Donetk a fost de aproape 80 la suta in acest oras. La intrebarea daca se va organiza un al doilea referendum, de data aceasta pentru alipirea la Rusia, Ponomarev a raspuns: “In trei zile se poate organiza un referendum, oricare ar fi acesta”.

Citeste si: UE nu recunoaste REFERNDUMUL din Donetk si Lugansk

La randul sau, seful local al Partidului Comunist, Anatoli Hmelevoi, principalul organizator al consultarii populare din Slaviansk, a declarat pentru aceeasi agentie de presa ca se asteapta ca voturile in favoarea independentei sa ajunga 90 la suta.

Un referendum al separatistilor prorusi a avut loc duminica in estul UCRAINEI pentru a decide soarta regiunilor Donetk si Lugansk. UE si SUA au declarat ca nu recunosc rezultatele acestui “asa-zis referendum” si au amenintat Rusia cu noi sanctiuni, in timp ce Kievul a denuntat luni ““o farsa propagandistica ce nu va avea niciun fel de consecinte juridice, cu exceptia urmaririi penale pentru organizatori”“.

Sursa foto: libertatea.ro