UCRAINA: Parlamentarii rusi CONDAMNA decizia UE privind SANCTIUNILE

CANADA, IMPUNERE, SANCTIUNI, RUSIA, AGRAVARE, SITUATIE, UCRAINA, STEPHEN HARPER

Parlamentarii rusi au condamnat vineri decizia Uniunii Europene de a lega durata sanctiunilor economice impotriva Rusiei de aplicarea deplina a acordurilor de la Minsk privind pacea in estul Ucrainei, transmite Agerpres, care citeaza DPA.

Presedintele Comisiei de afaceri externe a Consiliului Federatiei (camera superioara a parlamentului rus), Konstantin Kosacev, a declarat ca decizia liderilor UE le ofera “inamicilor procesului de pace” spatiu de manevra pentru sporirea tensiunilor in continuare.

Nu exista nici macar un singur document UE care sa vorbeasca despre sanctiuni impotriva Kievului daca Ucraina incalca acordul’‘, a spus Kosacev.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: SUMMITUL DE LA RIGA, UN MOMENT IMPORTANT PENTRU CONSOLIDAREA RELATIILOR UE CU REPUBLICA MOLDOVA, UCRAINA SI GEORGIA

La randul sau, presedintele Comisiei de afaceri externe a camerei inferioare a legislativului rus, Aleksei Puskov, a apreciat ca decizia UE ofera Ucrainei avantaje si face ca Rusia sa suporte costurile.

De ce trebuie sa fie Rusia vinovata pentru sabotarea acordurilor de la Minsk de catre Kiev?’‘, a spus Puskov, citat de Interfax.

Sefii de stat sau de guvern ai celor 28 de tari membre UE au convenit joi seara asupra faptului ca durata sanctiunilor va fi conditionata de punerea in aplicare completa a acordurilor de la Minsk, care au permis o incetare fragila a focului in estul Ucrainei, fara a se uita faptul ca acest lucru este prevazut pana la sfarsitul anului 2015, a declarat presedintele Consiliului European, Donald Tusk, dupa prima zi a summitului UE.

CITESTE SI: SANCTIUNILE PENTRU RUSIA RAMAN IN VIGOARE PANA CAND SE VA SFARSI CONFLICTUL DIN UCRAINA

Presedintele rus Vladimir Putin nu a facut niciun comentariu despre decizia liderilor statelor UE. Dupa o intrevedere cu omologii sai kazah si belarus, desfasurata la Astana, el s-a rezumat la a cere Ucrainei sa puna in practica deplin acordurile de la Minsk.