UCRAINA: Parlamentul a votat dizolvarea PARTIDULUI COMUNIST

Parlamentul ucrainean a votat, marti, o lege prin care se dizolva factiunea communist din aceasta tara.

Presedintele Parlamentului din UCRAINA, Oleksandr Turcinov, a anuntat ca va trimite legea presedintelui spre promulgare imediata, astfel incat PARTIDUL COMUNIST sa fie dizolvat.

In mai, Turcinov a cerut ministerului de Justitie sa analizeze rolul Partidului Comunist in activitatile separatiste din tara si sa initieze actiunea legala de a scoate partidul in afara legii, aminteste Itar Tass.

Citeste si: TRAGEDIE UCRAINA: Ramasitele PRIMELOR victime ale zborului MH17 vor ajunge miercuri in Olanda 

Initiativa lui Turcinov a venit dupa ce liderul comunistilor, Petro Simonenko, a facut un apel public la autoritatile ucrainene pentru a stopa actiunea anti-terorista din estul tarii si pentru a se decide asupra federalizarii tarii, scrie ziare.com.Simonenko spunea atunci ca oamenii din regiunile separatiste estice Donetk si Luhansk au venit in numere mari la sectiile de votare la referendumurile pro-independenta din 11 mai, pentru a vota impotriva “autoritatilor de la Kiev si regimului conducator”.

Citeste si: TRAGEDIE UCRAINA: Cutiile negre vor fi DECRIPTATE in Marea Britanie 

Materialele depuse de ministerul Justitiei la tribunal vor fi analizate la 24 iulie si contin peste 120 de pagini privind ocuparea peninsulei Crimeea si sponsorizarea separatistilor. In Rada se afla si alte propuneri legislative privind comunistii, care cer anularea inregistrarii partidului si interzicerea ideologiei comuniste.