UCRAINA: Patru observatori OSCE retinuti de insurgenti la Donetk

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a anuntat marti ca a pierdut, de luni seara, contactul cu una dintre echipele sale de observatori de la Donetk, in estul rebel al Ucrainei. Acestia au fost prinsi de INSURGENTII PRORUSI si sunt tinuti OSTATICI.

Cei patru observatori ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa disparuti in estul Ucrainei sunt DETINUTI de militii SEPARATISTE, anunta surse oficiale, citate de AFP.

“Pot confirma ca un danez membru al Misiunii speciale de monitorizare a OSCE este DETINUT, potrivit informatiilor noastre, de SEPARATISTI inarmati, in Ucraina, impreuna cu alti trei observatori” , a declarat ministrul danez al Comertului, Mogens Jensen.

Citeste si: REVOLTA UCRAINA: BILANTUL PROVIZORIU DE LA SLAVIANSK INDICA 4 MORTI. ATAC LA MARIUPOL

Echipa observatorilor Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa disparuta in Ucraina a fost arestata la un punct de control inainte de a se pierde legaturile.

“Misiunea speciala de observare a OSCE a pierdut luni, catre ora locala 18.00 (18.00, ora Romaniei), contactul cu una dintre echipele sale de la Donetk”, care efectua “o patrula de rutina”, a anuntat organizatia intr-un comunicat.

OSCE anunta ca este vorba despre patru membri internationali ai Misiunii speciale de observare.

Citeste si: UCRAINA: 30 DE INSURGENTI UCISI LA DONETK

Din echipa OSCE fac parte un eston, un elvetian, un turc si un danez.

Cei patru observatori fac parte din Misiunea speciala a OSCE pentru monitorizarea situatiei din Ucraina si au disparut in regiunea separatista Donetk.

Peste 1.000 de observatori din cadrul OSCE si altor organisme internationale au fost mobilizati in Ucraina, in vederea supravegherii alegerilor prezidentiale de duminica, castigate de catre miliardarul prooccidental Petro Porosenko.

Sursa foto: romanialibera.ro