Ucraina: Patru persoane arestate pentru exploatarea de exchange-uri false de crypto monede

Poliția ucraineană a arestat un grup de patru bărbați suspectați de exploatarea a șase exchange-uri false de crypto monede, informează Bleeping Computer.

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani au lansat cel puțin șase schimburi valutare digitale, prin intermediul cărora au înșelat utilizatorii și le-au furat banii. Presupusii vinovați au atras atenția utilizatorilor prin promovarea schimburilor cu evaluări pozitive false și review-uri online. Poliția a spus că suspecții au “cunoștințe și abilități speciale în domeniul programării” și că “au creat propriul sistem CMS pentru gestionarea conținutului site-urilor de schimb”.

În timpul raidului din casele suspecților, poliția a confiscat computerele, flash-urile, smartphone-urile și alte dispozitive. Potrivit unui purtător de cuvânt al Politiei Naționale din Ucraina, “lista site-urilor nu este completă”. Autoritățile solicită acum utilizatorilor să furnizeze informații despre faptul dacă au mai fost înșelați prin intermediul unor exchange-uri false de crypto monede.

Citește și: HACKERII AU DAT O NOUĂ LOVITURĂ PIEȚEI CRYPTO MONEDELOR! DAUNELE SE RIDICĂ LA 30 DE MILIOANE DE DOLARI

Comisia de Valori Mobiliare și de Schimb din S.U.A. a primit, de urgență, o solicitare pentru a îngheța activele lui Dominic Lacroix, proprietar al PlexCorps. Lacroix și partenerul său, Sabrina Paradis-Royer, au fost acuzați de încălcarea legii privind valorile mobiliare în ceea ce privește oferta inițială de monede PlexCoin (ICO) efectuată de PlexCorps în luna august a anului trecut. ICO a adunat 15 milioane de dolari de la “mii de investitori”.