UCRAINA: Peste 170 de CAMIOANE RUSESTI cu AJUTOARE UMANITARE au patruns in estul tarii

Doua convoaie cu “ajutoare umanitare” de la Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta au traversat frontiera cu UCRAINA si se indreptau duminica dimineata catre regiunile separatiste proruse Donetk si Lugansk, a anuntat un purtator de cuvant al ministerului, potrivit Mediafax, care citeaza portalul Sputnik.

“Formalitatile vamale au fost indeplinite la doua puncte de trecere a frontierei. Doua coloane (de camioane) au traversat frontiera, una catre Donetk, cealalta catre Lugansk”, a declarat Oleg Voronov, adjunctul sefului Centrului de management pentru situatii de criza din cadrul ministerului, precizand ca este vorba despre cea de a paisprezecea actiune de acest fel pe care Rusia o intreprinde de la inceputul conflictului ucrainean.

Citeste si: UCRAINA: Doi CIVILI au fost UCISI dupa intrarea in vigoare a ARMISTITIULUI

Potrivit oficialului, fiecare coloana livreaza aproximativ 900 de tone de ajutoare, constand in hrana, medicamente, materiale de constructie si manuale scolare, iar din convoi fac parte peste 170 de vehicule.

Rusia a trimis cu cele 13 convoaie anterioare peste 18.000 de tone de ajutoare, incepand din august. Al treisprezecelea convoi s-a intors in tara saptamana aceasta, dupa ce a livrat o incarcatura de peste 1.100 de tone in Donbas, unde rebelii separatisti prorusi lupta impotriva fortelor guvernamentale ucrainene din aprilie.

Citeste si:UCRAINA: Republicile separatiste Donetk si Lugansk au anuntat INCETAREA FOCULUI incepand de la miezul noptii

Kievul si Occidentul acuza Moscova ca sustine cu armament si trupe insurgentii prorusi din estul UCRAINEI, acuzatii dezmintite de catre rusi

Convoaiele au patruns in estul UCRAINEI in contextul in care in regiune a intrat in vigoare, la miezul noptii de sambata spre duminica, un armistitiu semnat intre beligeranti joi, la Minsk.