UCRAINA: Peste 4.600 de MORTI de la inceputul conflictului din estul tarii

Conflictul din estul UCRAINEI a cauzat MOARTEA a 4.634 de persoane de la debutul sau la jumatatea lunii aprilie, inclusiv cele 298 de victime ale accidentului avionului companiei Malaysian Airlines pe 17 iulie, releva bilantul publicat vineri de Oficiul Natiunilor Unite pentru ajutor umanitar (OCHA), transmite Agerpres, care citeaza AFP.

Un numar de 10.423 de persoane au fost ranite in conflictul din estul Ucrainei, arata același bilant.

OCHA estimeaza ca aproximativ 5,2 milioane de persoane traiesc in zone afectate de conflictul ce opune fortele guvernamentale ucrainene și rebelii separatiști proruși. Acest nou bilant a luat in calcul cele peste 300 de decese inregistrate de la precedentul bilant, dat publicitatii pe 20 noiembrie și care indica 4.317 morti — soldati ucraineni, civili și membri ai gruparilor armate.

Citeste si: RUSIA a reluat livrarile de GAZE catre UCRAINA

La data de 12 decembrie, numarul persoanelor stramutate in alte zone din UCRAINA din cauza conflictului din este era de 542.080, iar cel al refugiatilor ucraineni in strainatate, de 567.956.

OCHA a precizat ca nicio victima civila nu s-a inregistrat in Ucraina dupa data de 9 decembrie, când a intrat in vigoare un nou acord de incetare a focului in estul Ucrainei, ceea ce constituie ”un succes notabil”.

Citeste si: REPUBLICA MOLDOVA, declarata “aliat major non-NATO”

Luni, Natiunile Unite vor publica un nou raport privitor la situatia drepturilor omului in UCRAINA.

Sursa foto: libertatea.ro