UCRAINA: PETRO POROSENKO a convocat STATUL MAJOR MILITAR pentru a RIPOSTA “agresiunii” ruse

Presedintele UCRAINEI, PETRO POROSENKO, a convocat o reuniune de urgenta a comandantilor STATULUI MAJOR MILITAR, pentru a organiza o RIPOSTA la “agresiunea” rusa, potrivit Mediafax.

“Presedintele si comandantii militari vor discuta despre mijloacele de regrupare a fortelor armate si de incetare a agresiunii ruse”, potrivit unui comunicat oficial.

Peste 9.000 de militari rusi se afla pe teritoriul UCRAINEI, unde are loc un conflict separatist, a declarat miercuri PETRO POROSENKO. “Avem peste 9.000 de militari ai Federatiei Ruse pe teritoriul Ucrainei, cu peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea si transportoare de trupe”, a declarat Porosenko la Forumul economic mondial, desfasurat in orasul elvetian Davos.

Citeste si: UCRAINA: 13 MORTI intr-un BOMBARDAMENT asupra unei STATII DE TROLEIBUZ din Donetk

Armata ucraineana a anuntat marti ca a fost atacata direct de militari rusi care ajuta insurgentii separatisti din sud-estul Ucrainei.

Administratia prooccidentala de la Kiev a anuntat luni ca aproximativ 700 de militari rusi au patruns pe teritoriul Ucrainei. Kievul si NATO au acuzat Rusia de multe ori ca a trimis militari pentru sustinerea insurgentilor separatisti din estul Ucrainei. Moscova a dat asigurari ca nu a trimis militari in Ucraina.

Citeste si: Porosenko: Avem peste 9.000 de militari rusi pe teritoriul Ucrainei, cu peste 500 de tancuri si piese de artilerie grea

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in aprilie 2014, s-a soldat cu cel putin 4.800 de morti.