UCRAINA: PETRO POROSENKO promite un RASPUNS pe masura separatistilor care au doborat un avion

Petro Porosenko a prezentat pasapoartele unor militari rusi care lupta in Ucraina

Presedintele Ucrainei, PETRO POROSENKO, a declarat doliu national pentru ziua de duminica dupa ce 49 militari si-au pierdut viata in urma doborarii unui avion de transport al armatei de catre insurgentii prorusi, relateaza agentiile internationale de presa.

De asemenea, el a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate Nationala. “Toti cei implicati in acest act terorist cinic de o asemenea anvergura vor fi pedepsiti. Ucraina are nevoie de pace, dar teroristii vor primi un RASPUNS adecvat”, a declarat presedintele Porosenko, citat de serviciul sau de presa, potrivit Agerpres.

Citeste si: UCRAINA: BOMBA descoperita in apropierea sediului presedintelui POROSHENKO

Avionul de tipul IL-76 a fost doborat in noaptea de vineri spre sambata in jurul orei locale 01.00 la aterizarea sa pe aeroportul din localitatea Lugansk, unul dintre bastioanele rebelilor prorusi. Acestia din urma au recunoscut ca au tras doua rachete in directia aparatului, care avea la bord 40 de soldati din trupele de elita si noua membri ai echipajului.

Citeste si: UCRAINA. VIDEO. Un AVION MILITAR a fost doborat la Lugansk, toti pasagerii au murit

Dupa o scurta perioada de acalmie la mijlocul saptamanii, motivata aparent de eforturile diplomatice menite sa puna capat conflictului armat, confruntarile dintre trupele ucrainene si militiile separatiste rusofone s-au intensificat din nou in ultimele zile. Statele Unite au acuzat vineri Rusia ca a furnizat insurgentilor din Ucraina echipamente militare, inclusiv tancuri si lansatoare de rachete.

Sursa foto: e-stireazilei.ro