UCRAINA: PETRO POROSENKO spune ca conflictul din estul tarii costa 4,5 MILIOANE DE EURO pe zi

Ucraina NU renunta la Crimeea, declara Petro Porosenko

Conflictul din estul separatist prorus costa ucraina 100 de milioane de grivne (4,5 milioane de euro) pe zi, a declarat sambata presedintele ucrainean, PETRO POROSENKO, in fata Consiliului de securitate nationala si de aparare, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

Cu aceasta ocazie, presedintele Porosenko a anuntat ca UCRAINA, care se confrunta cu o grava criza economica, va aloca 5 la suta din bugetul sau pentru aparare in 2015, fata de mai putin de 1 la suta in acest an, si ca anul viitor vor avea loc o serie de mobilizari partiale.

Citeste si: Armata ucraineana si insurgentii prorusi vor implementa un nou armistitiu din 9 decembrie

“Operatiunea in estul Ucrainei costa 100 de milioane de grivne pe zi”, a declarat Porosenko in deschiderea Consiliului de securitate nationala si de aparare la Kiev, consacrat aprovizionarii armatei in zona de conflict.

“Pentru armata, 5 la suta din PIB este o investitie in aparare. Punem bazele securitatii pentru intreaga generatie”, a afirmat presedintele.

Citeste si: Presedintele Ucrainei a vorbit despre informatia potrivit careia Vladimir Putin l-ar fi amenintat la telefon

Seful statului ucrainean, care a supus recent spre aprobare parlamentului un proiect de lege ce deschide calea catre aderarea UCRAINEI la NATO, a insistat printre altele ca documentul sa fie aprobat cat mai repede posibil de catre deputati.