UCRAINA: Portul Mariupol a fost reocupat de trupele ucrainene

Trupele ucrainene au recucerit orasul-port Mariupol dupa lupte grele date in cursul noptii impotriva insurgentilor prorusi, potrivit Agerpres, care citeaza Reuters.

Insurgentii au ridicat baricade si au dat foc la cauciucuri pe strazi. Postul de televiziune Kanal5 (apropiat puterii de la Kiev) a informat ca Garda Nationala a preluat cladirea consiliului local, respingand rebelii in strada, unde acestia au blocat artera principala si au incendiat un troleibuz si pneuri.

Citeste si: UCRAINA: Cel putin un mort si trei raniti intr-un schimb de focuri in orasul Mariupol

Agentia de presa ucraineana Ukrinform a relatat ca un grup de persoane mascate au ocupat pentru scurt timp sediul primariei, dar apoi au parasit cladirea.

Mariupol, care dispune de o zona industriala mare, a fost in ultimele saptamani scena unor incercari ale fortelor guvernamentale de a prelua controlul de la rebeli, adauga EFE.

Presedintele interimar Oleksandr Turcinov a declarat in ajun mobilizarea partiala dupa ce parlamentul (Rada Suprema) a prelungit o masura similara pentru ca trupele sa continue ofensiva impotriva bastioanelor insurgentilor din regiunea miniera Donbas.

Citeste si: REVOLTA UCRAINA: 48 de persoane sunt date DISPARUTE dupa VIOLENTELE de la Odesa

In cursul noptii de marti spre miercuri s-au dat noi lupte intre militiile proruse si trupele ucrainene si in mai multe orase din regiunea Donetk (estul Ucrainei).

Trupele ucrainene au reluat ofensiva impotriva militiilor separatiste la intrarea in orasul Slaviansk, bastion al revoltei proruse.

Potrivit numeroaselor marturii adunate de media ucrainene, s-au auzit rafale de mitraliera la marginea orasului, precum si doua explozii puternice in apropierea punctelor de control ale separatistilor.

Sursa foto: realitatea.net