Ucraina primeste un imprumut de 15 miliarde de dolari din partea Rusiei

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a anuntat ca tara sa va imprumuta Ucrainei 15 miliarde de dolari prin achizitii de obligatiuni emise de Ministerul Finantelor de la Kiev, in 2013 si 2014, finantarea nefiind legata de vreo conditie.

Rusia va imprumuta Ucrainei 15 miliarde de dolari prin achizitii de obligatiuni emise de Ministerul Finantelor de la Kiev, in 2013 si 2014, a anuntat marti presedintele rus Vladimir Putin, dupa o intalnire la Moscova cu omologul sau Viktor Ianukovici, scrie antena3.ro. Anuntul a fost facut in contextul in care in Ucraina, de aproximativ o luna, protestatarii il acuza pe presedintele Ianukovici ca vrea sa vanda Rusiei tara si ca nu se indreapta catre UE.

“Tinand cont de problemele economiei ucrainene, guvernul rus a decis sa plaseze o parte din rezerve in titluri guvernamentale ale Ucrainei, in valoare de 15 miliarde de dolari”, a spus Putin. Presedintele Putin a subliniat insa ca finantarea nu este legata de vreo conditie, de crestere sau de scadere a beneficiilor sociale, a pensiilor sau a cheltuielilor, facand aluzie la conditiile impuse de FMI pentru acordarea unui imprumut Ucrainei.

Sursa foto: antena3.ro