UCRAINA: REFERENDUM pentru UNITATE, INTEGRITATE SI DESCENTRALIZARE

ARSENI IATENIUK, premierul interimar din UCRAINA, a inregistrat in Parlament o propunere legislativa cu privire la un REFERENDUM national pe tema descentralizarii, ce ar urma sa fie organizat la 25 mai, in acelasi timp cu alegerile prezidentiale anticipate.

ARSENI IATENIUK, premierul din UCRAINA, cere Parlamentului sa aprobe un REFERENDUM pentru UNITATE, INTEGRITATE SI DESCENTRALIZARE, el precizand ca este necesar ca o lege privind un referendum national sa fie analizata de Verhovna Rada, scrie Itar Tass. “Plebiscitul va expune chestiunile pe care ucrainenii le considera problematice azi – unitatea, integritatea teritoriala a statului si descentralizarea puterii statale”, a spus acesta.

 Citeste si: UCRAINA si-a inchis temporar GRANITA CU CRIMEEA si Sevastopol 

Iateniuk a promis duminica, la ODESSA, descentralizare si “garantii suplimentare” cu privire la utilizarea limbii ruse. In fata reprezentantilor organizatiilor publice, premierul a promis sa urmeze “calea descentralizarii puterii” prin amendamente la Constitutia ucraineana.

 Citeste si: Guvernul de la Kiev, invitat de UE la Bruxelles pentru a discuta masurile se sustinere a Ucrainei 

In ceea ce priveste limba rusa, acest a spus ca prin amendamente constitutionale se pot acorda “garantii suplimentare cu privire la folosirea limbii ruse si altor limbi ale minoritatilor nationale cu conditia ca aceste deciziis a fie aprobate de consiliul responsabil de aceste chestiuni”.

Sursa foto: obiectiv.info