UCRAINA: “Republica” autoproclamata LUGANSK cere ONU recunoasterea INDEPENDENTEI

Adunarea “republicii populare” LUGANSK s-a adresat ONU cu rugamintea de a recunoaste INDEPENDENTA acestui “stat” autoproclamat, a anuntat intr-un comunicat formatiunea separatista Armata Unita a Sud-Estului, citata de agentia ucraineana UNIAN.

Intr-o scrisoare, adresata secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, separatistii de la LUGANSK subliniaza ca cererea de “recunoastere a INDEPENDENTEI republicii” este un “drept fundamental al locuitorilor” de pe acest teritoriu.

Citeste si: “Republica Populara” Donetk va organiza ALEGERI LEGISLATIVE in luna septembrie

“In decursul mai multor luni UCRAINA se confrunta cu evenimente catastrofale, care au dus la o profunda criza social-economica, la razboi civil si divizarea statului. In centrul Europei contemporane astazi au loc crime nemiloase si represiuni din motive politice. Ne sunt incalcate drepturile la exprimare in limba rusa si la obtinerea unor informatii obiective despre evenimente”, afirma separatistii.

Ei afirma ca au incercat in ultimele luni sa pastreze “unitatea si pacea in UCRAINA”, insa nu au fost de catre autoritatile de la Kiev.

Citeste si: UCRAINA: Militar UCIS de separatistii prorusi intr-un ATAC CU MORTIER

Potrivit separatistilor, relatiile “republicii” autoproclamate Lugansk cu alte state vor fi “pasnice, bazate pe egalitate si bunavointa”.

Duminica, aceasta “republica populara” si-a ales un conducator si a aprobat o “constitutie” temporara.

Sursa foto: realitatea.net