UCRAINA: Republicile populare din Est au format o UNIUNE

Autoproclamatele “republici populare” Lugansk si Donetk au format marti o asa-zisa UNIUNE a republicilor populare, sfidand practic eforturile internationale pentru detensionarea situatiei din estul tarii, teatrul unor violente sangeroase de mai bine de doua luni intre trupele guvernamentale si separatisti, care nu recunosc noua putere prooccidentala de la Kiev, scrie Agerpres, care citeaza agentia de presa Ria Novosti.

“Consiliul Suprem al Republicii Populare Donetk (DNR) a adoptat un act constitutional privind fuziunea intre DNR si Republica Populara Lugansk si crearea unei UNIUNI a republicilor populare”, se afirma intr-o postare pe Twitter a asa-zisilor lideri ai DNR.

Citeste si: UCRAINA: ELICOPTER militar DOBORAT de SEPARATISTI

Regiunile Donetk si Lugansk au organizat referendumuri cu privire la statutul lor politic in cadrul Ucrainei si si-au proclamat independenta fata de Kiev la 11 mai. Autoritatile ucrainene nu recunosc rezultatele acestor plebiscite si considera cele doua “republici autoproclamate” drept organizatii teroriste, releva agentia rusa de presa.

Citeste si: UCRAINA: SEPARATISTII PRO-RUSI accepta ARMISTITIUL

Sursa foto: therearenosunglasses.wordpress.com