UCRAINA: “REPUBLICILE POPULARE” din est vor sa infiinteze o FEDERATIE

“REPUBLICILE POPULARE” autoproclamate la Donetk si Lugansk in estul UCRAINEI planifica infiintarea unei FEDERATII, a anuntat “premierul” de la Donetk Aleksandr Borodai, potrivit Mediafax, care citeaza agentia rusa Interfax.

Intrebat daca acesta FEDERATIE va avea un singur “Parlament” si un singur “presedinte”, Borodai a raspuns: “Da, cu certitudine”.

“Nu avem neintelegeri cu locuitorii din Lugansk. Problemele nesemnificative care apar sunt discutate si pot fi solutionate”, a adaugat el.

Citeste si: UCRAINA: Separatistii au creat o NOUA TARA, Republica NOVOROSSIA

Totodata, Borodai a declarat ca “autoritatile” de la Donetk sunt “pregatite sa renunte la multe cerinte politice pentru a obtine pace”, relateaza agentia RIA Novosti.

“Deja am renuntat la multe cerinte politice pentru instaurarea pacii. Suntem pregatiti sa renuntam in continuare la multe dintre cerintele noastre, insa acest subiect trebuie sa fie discutat in cadrul negocierilor”, a afirmat el.

Citeste si: UCRAINA: Republicile populare din Est au format o UNIUNE

Operatiunea “antiterorista” contra rebelilor prorusi din estul Ucrainei a fost reluata marti dimineata, a anuntat presedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov in deschiderea sedintei Camerei unice.

Presedintele Petro Porosenko a anuntat in noaptea de luni spre marti ca armistitiul cu separatistii nu a fost prelungit si ca fortele ucrainene vor “trece la atac”.

Sursa foto: lucmichel.net