UCRAINA: Rusia a deplasat din nou TRUPE la GRANITA, potrivit Casei Albe

Rusia a deplasat, din nou, TRUPE la GRANITA cu UCRAINA, a afirmat duminica un purtator de cuvant al Consiliului National de Securitate al SUA, Mark Stroh, intr-o declaratie pentru agentia rusa de presa Ria Novosti, transmite Agerpres.

Oficialul american nu a adus insa nicio dovada in acest sens, adauga agentia de presa mentionata.

Rusia, conform Ria Novosti, a subliniat in repetate randuri ca nu este parte a conflictului intern ucrainean si ca TRUPE ruse “nu au fost si nu exista” pe teritoriul ucrainean.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE DONETK: ALEKSANDR ZAHARCENKO a castigat – EXIT POLL

“Noi avertizam Rusia sa nu utilizeze un astfel de vot ilegal (la alegerile din Donetk si Lugansk) ca pretext pentru a trimite noi TRUPE si echipamente militare in Ucraina, in special in contextul dovezilor recente cu privire la faptul ca armata rusa isi deplaseaza inapoi trupele la frontiera cu Ucraina, in dreptul regiunilor din estul teritoriului ucrainean”, a declarat Mark Stroh.

Agentia rusa de presa tine sa sublinieze ca responsabilul american nu a putut sa aduca nicio dovada in sprijinul declaratiilor sale cu privire la o noua mobilizare de TRUPE ruse la frontiera cu UCRAINA.

Declaratia sa intervine in contextul in care Kievul a denuntat duminica o desfasurare “intensa de echipamente si trupe” provenind din Rusia in estul rebel al UCRAINEI, intr-un moment in care separatistii prorusi au organizat asa-zise alegeri pentru desemnarea liderilor locali.

Autoritatile ucrainene, UE si SUA au declarat ca nu vor recunoaste rezultatul acestor alegeri, care, in opinia lor, contravin acordurilor incheiate la inceputul lunii septembrie intre puterea de la Kiev si separatisti in vederea solutionarii crizei din estul UCRAINA.

Citeste si: MAE NU RECUNOASTE “asa-zisele alegeri” din regiunile separatiste din estul Ucrainei

Moscova, in schimb, considera ca aceasta “interpretare artificiala” a acordurilor de la Minsk impiedica reglementarea situatiei din UCRAINA si s-a declarat pregatita sa recunoasca alegerile din estul rebel ucrainean.

Ambasadorul Rusiei la UE, Vladimir Cijov, afirmase anterior ca Rusia nu vede nimic gresit in faptul ca “republicile populare” Donetk doresc pe calea alegerilor sa “obtina un mandat democratic”, inclusiv pentru negocierile cu Kievul. Sensul acordurilor de la Minsk, in opinia sa, este de a favoriza detensionarea situatiei si a ajuta la atingerea unei solutii politice in estul Ucrainei, scrie Ria Novosti.

Sursa foto: realitatea.net