UCRAINA: Rusia considera “INDISPENSABILA” o INCETARE A FOCULUI in estul tarii

UCRAINA: Noi lupte sangeroase intre fortele ucrainene si separatisti. Cautarea victimelor zborului MH17 continua

O INCETARE A FOCULUI in estul UCRAINEI cu scopul de a oferi ajutor umanitar victimelor luptelor este “nu doar posibila, ci si INDISPENSABILA”, a afirmat duminica ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit Mediafax, care citeaza AFP.

“Consideram ca aceasta problema este urgenta, ea ar trebui sa fie solutionata fara intarziere”, a declarat Lavrov, la Soci, in sudul Rusiei, adaugand ca acest subiect este urmarit personal de catre presedintele rus, VLADIMIR PUTIN.

Citeste si: RAZBOI UCRAINA: INSURGENTII prorusi sunt dispusi sa accepte un ARMISTITIU

“In prezent, incercam sa gasim un acord cu partea ucraineana, Comitetul international al Crucii Rosii si cu organizatiile umanitare ale ONU cu privire la necesitatea de a trimite urgent un ajutor umanitar in regiunile Lugansk si Donetk”, a declarat seful diplomatiei ruse.

Moscova da asigurari ca nu vrea sa actioneze in mod unilateral, in timp ce Statele Unite, Marea Britanie si Germania au avertizat Rusia impotriva unei interventii militare pe teritoriul ucrainean sub pretextul unei misiuni umanitare.

Citeste si: RAZBOI UCRAINA: Un ATAC AERIAN a avut loc asupra orasului DONETK

Astfel, Lavrov a solicitat, sambata, sprijinul american pentru un proiect rus de misiune umanitara in estul UCRAINEI.

Ambasadorul american la ONU, Samantha Power, a apreciat ulterior ca “orice interventie suplimentara a Rusiei in UCRAINA ar fi total inacceptabila si considerata drept o invazie”.