UCRAINA: Sapte observatori ai OSCE, RETINUTI DE INSURGENTI la SLAVIANSK

Sapte observatori ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) au fost capturati in UCRAINA si sunt in prezent retinuti la SLAVIANSK.

In SLAVIANSK, oras bastion al insurgentilor prorusi din estul Ucrainei, sapte observatori ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) au fost capturati, conform unui comunicat remis de Ministerul ucrainean de Interne. “Indivizi necunoscuti au oprit la ora locala 11.40 un autobuz cu 13 pasageri — sapte reprezentanti ai OSCE, cinci membri ai armatei ucrainene si soferul (…) Persoanele capturate se afla in sediul serviciilor speciale locale”, se arata in comunicatul ministerului mentionat.

Citeste si: MARTURII DIN INFERN: Jurnalistul american retinut de prorusi povesteste ce i-au facut rapitorii 

In prezent, potrivit sursei citate, au loc negocieri cu reprezentantii fortelor proruse in vederea eliberarii celor retinuti.

Citeste si: ARSENI IATENIUK: RUSIA vrea sa provoace Al Treilea RAZBOI MONDIAL 

Anterior, Ministerul ucrainean de Externe anunta, conform Interfax, ca a fost pierdut contactul cu membrii Misiunii de observatori militari ai OSCE in regiunea Donetk (est) si ca este posibil ca acestia sa fi fost rapiti de separatistii din regiune.